Великобритания потвърди нови четири случая на маймунска шарка в страната.

...
Великобритания потвърди нови четири случая на маймунска шарка в страната.
Коментари Харесай

Великобритания потвърди още 4 случая на маймунска шарка

Великобритания удостовери нови четири случая на маймунска шарка в страната. Новите случаи на рядката вирусна зараза не са свързани с предходните два доказани случая, оповестени на 7 и 14 май, оповестиха здравните управляващи в страната.

От четирите нови, три са в Лондон, а един е в североизточната част на страната. Предполага се, че всички нови случаи са били инфектирани в столицата. С това в Обединеното кралство има седем доказани случая, диагностицирани сред 6 и 15 май.

Първият случай е човек, който неотдавна се завърнал от Нигерия, счита се, че там се е запазил.

Двата случая, оповестени на 14 май, живеят дружно в едно домакинство. Те не са свързани с предходния случай.

И четирите нови случая се самоопределят като хомосексуалисти, бисексуални или различен тип мъже, които вършат секс с мъже, оповестяват здравните служби.

В два от последните случаи е открито, че хората са имали общи контакти със инфектиран.

„ Това е рядко и извънредно заболяване “, сподели основният медицински консултант на английската здравна работа доктор Сюзън Хопкинс.

Властите приканиха мъжете, които имат полови контакти с други мъже, да се наблюдават за всевъзможни необикновени обриви или лезии и неотложно да се свържат с доктор.

Маймунската шарка е вирусна зараза, обвързвана с пътешестване до Западна Африка.

Повечето инфектирани се възвръщат в границите на няколко седмици , все пак, при някои хора болестта може да протече тежко.

Първоначалните признаци на маймунска шарка включват тресчица, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, подути лимфни възли, настинка и отмалялост.

Вирусът е причина и за обрив, постоянно започващ от лицето , след което се популяризира в други елементи на тялото, в това число гениталиите.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР