Великобритания почете днес хилядите жертви на коронавируса през двете години,

...
Великобритания почете днес хилядите жертви на коронавируса през двете години,
Коментари Харесай

Великобритания отбелязва две години от първия локдаун заради коронавируса

Великобритания уважи през днешния ден хилядите жертви на ковид през двете години, откогато министър-председателят Борис Джонсън разгласи първия локдаун в страната поради разпространяването на причиняваното от новия ковид заболяване, съобщи Асошиейтед прес.

На 23 март 2020 година във Англия бяха наложени строги ограничения, включващи затваряне на офиси, учебни заведения, магазини, заведения за хранене и спортни обекти. На хората, които не работеха в браншове от първостепенно значение, беше разрешено да излизат на открито единствено с цел да се раздвижват и да правят лимитирани действия. Най-строгите ограничения бяха в действие към три месеца, а налагането на периодически ограничавания продължи до началото на тази година.

Днешният ден беше избран като време за размисъл за пандемията, лишила живота на над 164 000 души във Англия – индикатор, по който страната се подрежда на второ място в Европа след Русия. Това става в миг, когато гражданските свободи в Обединеното кралство са възобновени, само че новите случаи на COVID-19 още веднъж се усилват.

„ Хората, станали жертва на коронавирус, постоянно ще бъдат в нашите сърца и мозъци, а през днешния ден ние сме в размисъл като нация “, сподели английският министър председател в обръщение по случай годишнината.
Джонсън, който беше признат с ковид в интензивно болнично поделение през април 2020 година, съобщи, че персонално е видял „ героичните старания “ на медицинските служащи.

Роднини на хора, умряли след заразяване с вируса, завързаха жълти лентички за моста “Уестминстър” край Народното събрание в Лондон, покрай паметна стена за жертвите на пандемията, украсена с хиляди ръчно нарисувани сърца. Минута безмълвие беше спазена по обед, а хората бяха насърчени да сложат цветя или да възпламенят светлина на прозореца си тази вечер.

Днес английското държавно управление заяви за над 51 хиляди нови инфектирани и близо 200 умряли през последното денонощие.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР