Великобритания отвори отново временните болници, построени в началото на пандемията,

...
Великобритания отвори отново временните болници, построени в началото на пандемията,
Коментари Харесай

Кошмарът с Великобритания и новия щам на COVID-19 няма край

Англия отвори още веднъж краткотрайните лечебни заведения, издигнати при започване на пандемията, и затвори главните учебни заведения в Лондон. Това е част от бързото разпространяване на доста по-инфекциозния вариант на ковид, предава "Ройтерс ".

С повече от 50 000 нови ежедневни случая на COVID-19 за последните четири дни, Националната здравна система съобщи, че се приготвя за предстоящ прилив на пациенти и се нуждае от повече кревати.

Съобщението идва единствено няколко дни, откакто Кралската лондонска болница заяви на чиновниците си по имейл, че към този момент е в "режим на бедствена медицина " и не може да обезпечи сериозни грижи с висок стандарт.

Тъй като столицата е една от областите, най-силно наранена от новия вариант, който е до 70% по-заразен, държавното управление също по този начин реши да затвори всички съществени учебни заведения в Лондон, като анулира решение, взето единствено преди два дни.

Временните лечебни заведения "Найтингейл " в конгресните центрове бяха издигнати от военните за броени дни. Те съвсем не бяха употребявани, само че останаха в подготвеност.

В сряда Уилямсън беше изложил проект за отсрочване на повторното отваряне на междинните учебни заведения, само че разгласи отваряне на множеството начални учебни заведения, в това число в огромна част от столицата, идната седмица след коледната почивка.

Опозиционната Лейбъристка партия съобщи, че смяната в последния миг ще провокира безпорядък за родителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР