Великобритания одобри първото лекарство за профилактика от COVID-19, съобщи AstraZeneca.

...
Великобритания одобри първото лекарство за профилактика от COVID-19, съобщи AstraZeneca.
Коментари Харесай

Еврика: Одобриха лекарство за профилактика от COVID-19

Великобритания утвърди първото лекарство за профилактика от COVID-19, заяви AstraZeneca.

Evusheld, композиция от две моноклонални антитела (тиксагевимаб и цилгавимаб), на AstraZeneca, е първата композиция от антитела за профилактика против COVID-19, лицензирана във Англия. Регулаторната организация по медикаментите и здравните артикули (MHRA) утвърди медикамента.

Употребата на това лекарство е за възрастни, които понастоящем не са инфектирани с (или знаят, че са изложени на) вируса COVID-19 и е малко евентуално да получат надеждна отбрана от ваксина против COVID-19 – в това число тези, за които имунизацията не се предлага.

Том Кийт Роуч, президент на AstraZeneca UK, съобщи: „ Evushold запълва незабавна празнота в битката на Обединеното кралство против COVID-19, осигурявайки отбрана на хората, за които имунизацията може да не е ефикасна и които постоянно са измежду най-клинично уязвимите в обществото. Надяваме се лекарството да стане налично за пациентите в Обединеното кралство допустимо най-бързо, дружно с други страни. "

Комбинацията от тиксагевимаб и цилгавимаб, известна до момента като AZD7442, е композиция от две моноклонални антитела, прилагани като обособени поредни интрамускулни инжекции, се споделя още в известието на компанията.

Около 500 000 души в Обединеното кралство са имунокомпрометирани и могат да се възползват от това лекарство за предекспозиционна профилактика на COVID-19. Близо 40% от хората с имунокомпрометирани или имуносупресирани положения имат невисок или неоткриваем имунен отговор след имунизация и почти 11% не съумяват да генерират антитела. Това включва хора с рак на кръвта, тези, които одобряват имуносупресивни медикаменти след трансплантация на органи или положения, в това число множествена склероза и ревматоиден артрит.

Порвоначалните данни от настоящото изследване (което реализира първичната си последна точка) демонстрират статистически значимо понижаване на риска от развиване на знаменателен COVID-19 при пациенти, приели AZD7442 спрямо тези, приели плацебо. Изпитването сподели, че отбраната от вируса продължава най-малко шест месеца. Антитялото се понася от организма, като е належащо в допълнение следене, с цел да се откри цялостната дълготрайност на отбраната, оповестяват още от AstraZeneca.

Резултатите от първичния разбор сочат: В проучването са се присъединили 5 172 участници (3 441 души са приели AZD7442, а 1 731 - физиологичен разтвор плацебо) и са проследявани приблизително 83 дни след приложението. Комбинацията от антитела е посочила 77% понижение на относителния риск в честотата на знаменателен COVID-19 и 0,8% понижаване на абсолютния риск спрямо плацебо.

Не са следени хоспитализация или смъртни случаи по време на лекуването. При участниците, приели плацебо, са регистрирани пет случая на тежък COVID-19 и два смъртни случая, свързани с COVID-19.

Нежелани реакции са докладвани при 35% (1,221/3,461) от участниците, получили AZD7442 и 34% (593/1,736), получаващи плацебо, като по-голямата част от тях са леки до умерени по темперамент. Най-често съобщаваната нежелана реакция е реакция на мястото на инжектиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР