Великобритания обяви в четвъртък нов пакет от санкции срещу Русия,

...
Великобритания обяви в четвъртък нов пакет от санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Великобритания наложи нови санкции на Русия по повод втората годишнина от началото на войната

Великобритания разгласи в четвъртък нов пакет от наказания против Русия, заяви Ройтерс.

Това се случи два дни преди навършването на две години от в Украйна на 24 февруари 2022 година Британските наказания са част от да ограничи опциите на съветската стопанска система и надлежно способността на Русия да води войната.

" Нашият интернационален стопански напън значи, че Русия не може да си разреши тази незаконна инвазия. Нашите наказания лишават [руския президент Владимир] Путин от ресурсите, които са му по този начин нужни ", се споделя в изказване на английския външен министър Дейвид Камерън .

Новият пакет съдържа наказания против повече от 50 души и организации, в това число такива, които са свързани с съветската отбранителна промишленост. Санкциите са ориентирани също против източници на приходи от метали, диаманти и енергийната промишленост.

Британското външно министерство споделя още, че Лондон вкарва наказания против основни съветски вносители и производители на машинни детайли, употребявани при производството на отбранителни системи, съставни елементи за ракети и мотори на танкове и изтребители.

В английския санкционен лист към този момент попадат над 2000 руснаци и съветски компании и организации.

Преди дни и оповестиха други наказания във връзка със гибелта на рускиа опозиционер Алексей Навални в съветски затвор.

Очаква се в околните дни Съединени американски щати също да разгласят " нов сразяващ пакет от наказания " против " военната машина на Путин ", както и против виновните за гибелта на Навални по думите на зам.-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР