Великобритания обяви санкции срещу олигарха Владимир Потанин, известен като руския

...
Великобритания обяви санкции срещу олигарха Владимир Потанин, известен като руския
Коментари Харесай

Великобритания наложи санкции на втория най-богат руснак

Англия разгласи наказания против олигарха Владимир Потанин, прочут като съветския крал на металите и който английските управляващи разказват като втория най-богат човек в Русия, оповестява " Ройтерс ".

Потанин е включен в последния пакет от 13 нови санкционни описи, в които попадат още бизнес фигури, финансови компании и други субекти.

Потанин продължава да натрупа благосъстояния, като поддържа режима на Путин , придобивайки Росбанк и акции в Tinkoff Bank в интервала след съветската инвазия в Украйна, се показва в формалното известие на английското държавно управление.

Потанин е един от най-богатите хора в Русия, макар че чистата стойност на благосъстоянието му зависи значително от цената на неговия дял от 36% в съветската компания Норникел " - най-големият производител на паладий и пречистен никел в света.
 Англия разгласи следващ пакет наказания против Русия
Англия разгласи следващ пакет наказания против Русия

Забранява се износът на редица артикули и услуги

Отбелязва се, че той е включен в листата със наказания, тъй като " се е облагодетелствал или е подкрепял държавното управление на Русия посредством владение или надзор на Росбанк. Росбанк прави бизнес в съветския бранш на финансовите услуги, който е бранш от стратегическо значение за държавното управление на Русия ".

Преди дни английският външен министър Лиз Тръс предизвести, че държавното управление ще продължи да постанова наказания против Русия до

Под удара на английските наказания към този момент попаднаха съветският бизнес, предприемачи, политици и религиозни водачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР