Великобритания обучава украинската армия да окаже ожесточена съпротива в случай

...
Великобритания обучава украинската армия да окаже ожесточена съпротива в случай
Коментари Харесай

Лондон обучава украинската армия на ожесточена съпротива срещу Русия

Великобритания образова украинската войска да окаже яростна опозиция при положение на съветска експанзия.

Това съобщи министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Украинската войска не е доста огромна, само че ще окаже сериозна опозиция. В подготовката си за нещо пагубно тя е подпомагана с образование от Англия още от 2014 година “,каза той.

И добави, че през последните 2-3 месеца страната му е изпратила в Украйна противотанкови оръдия и мини. Но добави, че армията на Киев така и така ги има в задоволително количество.

„ Не мисля, че решението към този момент е взето “, отговори Джонсън на въпрос дали съгласно него съветският президент Владимир Путин е решил да нападне Украйна.

Премиерът обаче незабавно добави, че това не значи, че няма да се случи нещо пагубно:

„ Искам да кажа, че ще бъде безспорна злополука, в случай че се стигне до съществено клане на украинска земя. Знам, че хората в Русия би трябвало да се замислят над това. Знам, че в Кремъл и в цяла Русия би трябвало да се чудят дали в действителност си коства да проливат кръвта на съветските бойци във война, която съгласно мен би била пагубна и доста скъпа стопански за Русия. Сега е моментът да се намерения за различен излаз. “

Същевременно от думите му стана ясно, че даже НАТО не би трябвало да взема решение бъдещето на една страна, без да я пита:

„ НАТО се съгласи, че всяка страна сама би трябвало да избира съюзите за сигурност, в които за членува. Трябва да се съпротивляваме и противопоставяме на това ориста на страните да бъде решавана от шепа велики сили. Това се отнася и за НАТО, а освен за Русия. “

Лондон е предложил да изпрати спомагателни военнослужещи, бойни кораби и самолети по целия източен фланг на алианса, сподели още Джонсън. И добави, че Обединеното кралство счита да усили броя на корабите си в Черно море.

НАТО ще разиска идната седмица изплащането на бойни круби на югоизточния си фланг, съобщи Йенс Столтенберг. Това ще стане на срещата на министрите на защитата на страните членки. Тя ще се състои на 16 и 17 февруари в Брюксел.

Руското военно скупчване край Украйна е епосан миг за европейската сигурност, счита Столтенберг.

„ Броят на съветските сили се усилва. Времето за предизвестие за възможна офанзива понижава “, предизвести той.

И още веднъж заплаши Москва със съществени стопански последствия от наказания, в случай че предприеме военна атака против Украйна.

Столтенберг изпратил писмо до съветския външен министър Сергей Лавров, в което кани страната му да продължи разговора в границите на Съвета „ НАТО-Русия “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР