Великобритания обаче е блокирала излъчването на заседанието на официалния уебсайт

...
Великобритания обаче е блокирала излъчването на заседанието на официалния уебсайт
Коментари Харесай

Великобритания блокира излъчването на руски доклад пред ООН за децата на Донецк

Великобритания обаче е блокирала излъчването на съвещанието на формалния уеб страница на Организация на обединените нации, защото съветският комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова също ще приказва по време на съвещанието, добавя Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Срещата, която ще се организира в сряда, е озаглавена " Децата и въоръженият спор: украинската рецесия, евакуацията на деца от зоната на спора ", и е инициирана от съветска страна.

" Докато западните медии пропагандират изкривена картина, белязана от дезинформация, участниците ще чуят данни от първа ръка от съветския президентски комисар по правата на детето, както и от деца, евакуирани от зоната на спора ", се споделя в известието на съветската пресслужба.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не позволи на Морозова да направи изявление по време на съвещанието на 17 март заради съпротивата на западните страни, отбелязва ТАСС.

Четири страни (Русия, Бразилия, Гана и Китай) се поддържаха предлагането Морозова да приказва пред Съвета за сигурност, до момента в който осем страни (Албания, Обединеното кралство, Малта, Съединени американски щати, Франция, Швейцария, Еквадор и Япония) се оповестиха срещу при процедурното гласоподаване, напомня ТАСС.

По-късно стана ясно, че Англия е блокирала излъчването на срещата в сряда на формалния уеб страница на Организация на обединените нации поради плануваното присъединяване на Лвова-Белова, против която Международният углавен съд издаде заповед за арест за военното закононарушение " противозаконна депортация " на украински деца.

Подобни срещи се организират в централата на Организация на обединените нации, само че не и в залата на Съвета за сигурност, а брифингите могат да се излъчват виртуално, отбелязва Ройтерс. Всички 15 членове на Съвета би трябвало да се съгласят, с цел да разрешат излъчването им в уеб страницата на Организация на обединените нации.

Дмитрий Полянски, заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации, удостовери хода на Англия в обява в обява в " Туитър ".

" От този миг нататък Русия ще блокира предаването в уеб страницата на Организация на обединените нации на всички сходни срещи, базирайки се на " клаузата за цензура на Обединеното кралство ", написа Полянски. По-късно той заяви, че съвещанието ще бъде излъчено в формалния му канал в " Телеграм ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР