Великобритания няма автоматично да депортира граждани на Европейския съюз след

...
Великобритания няма автоматично да депортира граждани на Европейския съюз след
Коментари Харесай

Великобритания няма да депортира граждани на ЕС

Великобритания няма автоматизирано да депортира жители на Европейския съюз след приключването на крайния период на 30 юни 2021 година за подаване на заявки за право да останат в страната след Брекзит. Това съобщи през днешния ден Ги Верхофстат, координатор на Европейския парламент за Брекзит, представен от Ройтерс и ТАСС.

Стана ясно, че от Лондон са дали уверения за използване на гратисен интервал за тези, които не са кандидатствали по английската скица за "статут на уседналост " до крайния период.

"Какво ще се случи с тези хора даже след приключване на гратисния интервал? Няма да има автоматизирано депортиране ", сподели Верхофстат пред радио Би Би Си, представен от Българска телеграфна агенция.

Свалят английското знаме от пилоните пред Екологичен потенциал

"След гратисния интервал те ще имат опция да подават документи, акцентирайки основанията, заради които не е било допустимо да го създадат в границите на общоприетата процедура. Смятам, че и двете страни имат интерес да бъдат доста амбициозни (в преговорите). Но какъв брой надалеч ще се стигне е доста мъчно да се каже през днешния ден, тъй като това ще зависи от степента на предпочитание от английска страна да се придържа към редица стандарти на Европейски Съюз ", означи още той.

Попитан за думите на Верхофстат, представител на английският министър председател Борис Джонсън удостовери, че няма да има автоматизирани депортации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР