Нов закон, който улеснява придобиването на германско гражданство, влиза в

...
Нов закон, който улеснява придобиването на германско гражданство, влиза в
Коментари Харесай

Нов закон, улесняващ придобиването на германско гражданство, влиза в сила от днес

Нов закон, който улеснява придобиването на немско поданство, влиза в действие от през днешния ден, съобщи ДПА.

Реформата на законодателството за придобиване на поданство, която бе прокарана от ръководещата тристранна коалиция на Германия, дава опция човек да стане немски жител, като в това време резервира поданството на страната, от която произлиза. Досега запазването на поданството на страната по генезис беше допустимо единствено за жители на други страни от Европейския съюз. 

По силата на влизащите в действие законови промени хората, които дават отговор на всички останали условия, могат да аплайват за немско поданство след пет години престояване в Германия. Досега условието беше за осем години престояване.

Децата, които са родени в Германия от родители чужденци, ще получават немско поданство, в случай че единият родител е обитавал законно на немска територия в продължение на пет години.

Ако кандидатстващият за поданство показва " специфични достижения в интеграцията " си, като да вземем за пример изключително положително показване на работа или в учебно заведение, или покаже висока степен на социална ангажираност, той може да получи поданство след три години престояване в Германия.

Освен това германците, които желаят да придобият поданство на друга страна, към този момент няма да имат потребност от особено позволение от немските управляващи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР