Великобритания изпраща осем хиляди свои войници в Източна Европа, заради

...
Великобритания изпраща осем хиляди свои войници в Източна Европа, заради
Коментари Харесай

Великобритания изпраща войници в Източна Европа

Великобритания изпраща осем хиляди свои бойци в Източна Европа, поради съветската експанзия в Украйна. Част от контингента отива в Северна Македония. Това е най-голямото пренасяне на английски елементи от Студената война, насам. В същото време президентът Путин обмислял концепцията да обвърже рублата със злато.

Британски танкове и бронирани машини ще бъдат ситуирана в разнообразни страни в Европа - от Финландия до Северна Македония. Лондон изпраща в Украйна и следователи, които да съберат доказателства за осъществени военни закононарушения от Москва.

„ Привеждайки причинителите под отговорност, значи и попречване на бъдещи зверства в Украйна. Целта ни е да съберем необятен кръг от доказателства - свидетелски, съдебномедицински и видео показания”, изясни Лиз Тръс, оповестява.

По данни на украинските управляващи над 100 хиляди души в Мариупол са в смъртна заплаха. Заради денонощния обстрел от съветската войска, цивилните се укриват в пагубни условия.

„ Ужасно е, като че ли ни демонстрират последния ден на планетата - същото е и тук. Бяхме гладни, детето ми плачеше, до момента в който ракети падаха до къщата ни. Мислихме си, че това е краят, просто не можем да го опишем”, споделя Виктория- свидетел на случилото се.

Киев приготвя интервенция за изтегляне на цивилните от индустриалния комплекс Азовстал.

„ Руската войска в Украйна умишлено потъпка всичко, върху което се базираше световния ред след втората международна война. Уставът на Организация на обединените нации, интернационалните конвенции, заявления, правата на индивида и на държавите”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Кремъл назова нелегално предлагането на американския президент Джо Байдън замразените поради глобите съветски активи да бъдат иззети и да бъдат дадени като помощ на Украйна.

„ Това е един доста рисков казус, който показва погазвнето на правните правила. Не е нищо друго с изключение на ненужен опит за изземване на непозната собственост”, изясни Дмитрий Песков.

Руският президент Владимир Путин обсъждал с публични лица концепцията да обвърже рублата със злато, разгласи Кремъл. Това щяло да даде на Москва по-голям суверенитет върху финансовата й система, тежко наранена от глобите. Русия добива към 10% от златото в международен мащаб всяка година и е огромен производител на нефт, газ, метали и зърно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР