Великобритания и САЩ предприемат координирани действия за изкореняване на корупцията

...
Великобритания и САЩ предприемат координирани действия за изкореняване на корупцията
Коментари Харесай

Британия санкционира високопоставени българи

Англия и Съединени американски щати подхващат координирани дейности за премахване на корупцията в България . Transparency International подрежда България като една от най-засегнатите от корупция страни в Европа, написа на формалната страница на Британското държавно управление. 

Бивш народен представител, някогашен чиновник на националната сигурност и най-богатият човек в България са глобени от Обединеното кралство и Съединени американски щати за корист с власт  и пренасочване на държавни средства в своя изгода. На тримата видни българи през днешния ден (петък, 10 февруари) са връчени забрани за пътешестване и заледяване на активи според световния антикорупционен режим на наказания на Обединеното кралство.

" Санкционираните са лишили народа на България от жизненоважни запаси за нейното икономическо и обществено развиване. Парите, които трябваше да бъдат употребявани за ремонт на пътища, създаване на лечебни заведения и поддръжка на икономическия напредък, вместо това се озоваха в джобовете на корумпирани лица. Обединеното кралство работи в тясна съгласуваност със Съединени американски щати, с цел да поддържа България в нейните старания за справяне с корупцията и подсилване на върховенството на закона посредством санкциониране на тези корумпирани фигури ", разяснява външният министър Джеймс Клевърли.

Санкционираните лица са:

Делян Пеевски , някогашен депутат и медиен магнат. Пеевски е взел участие в опити за практикуване на надзор върху основни институции и браншове в българското общество посредством подкупи и потребление на медийната му империя.

Илко Желязков , някогашен чиновник по националната сигурност и член на борда на най-голямата държавна енергийна компания в България, който употребява позицията си, с цел да пренасочи рентабилен държавен контракт за лична полза.

Васил Божков , апетитен за най-богатия човек в България, натрупал положението си в хазартната промишленост. Божков употребява всеобщо подкупи, с цел да отбрани бизнес ползите си.

" Обединеното кралство се бори с корупцията по света и ще продължи да употребява всички лостове , с които разполага, с цел да се оправи с корумпираните участници, където и да ги забележим. "

Правителството на Обединеното кралство е глобило 35 физически и юридически лица, в това число тримата през днешния ден, според световния режим за битка с корупцията от въвеждането му през април 2021 година
 Нови 5 българи глобени по Магнитски
Нови 5 българи глобени по Магнитски

Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР