Великобритания и Ирландия ще пренасочат усилията си към кандидатура за

...
Великобритания и Ирландия ще пренасочат усилията си към кандидатура за
Коментари Харесай

Великобритания и Ирландия ще насочат усилията си към кандидатура за Евро 2028

Великобритания и Ирландия ще пренасочат напъните си към кандидатура за домакинство на европейското по футбол през 2028 година, оповестява insidethegames.biz.

Според информацията те считат, че е намаляла опцията да завоюват правото да провеждат международното през 2030 година, каквото беше главното им предпочитание.

Преди месеци Англия понесе доста рецензии след. Впоследствие локалната футболна асоциация беше санкционирана със 100 хиляди евро.

Първоначално министър-председателят Борис Джонсън съобщи, че Англия е в " доста мощна " позиция за международното през 2030 година Сега обаче картината е по-различна.

Заявките за домакинство на международното след осем години би трябвало да бъдат направени до конгреса на ФИФА на 31 март. Осем дни по-рано е срокът, в който искащите да одобряват Евро 2028, би трябвало да уведомят УЕФА.

Световното през 2030 година ще е особено, защото ще означи 100-годишнината от първото международно в Уругвай. Затова се счита, че взаимна кандидатура с присъединяване на Уругвай и Аржентина би имала преимущество. Обсъжда се даже и опция за международно на два континента - на първо време се появи интерес от страна на Испания, Португалия и Мароко, а през лятото даже.

Преди идването на пандемията България, Гърция, Сърбия и Румъния дадоха знак, че обмислят кандидатура за международното, само че след това разискването на тематиката спря.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР