Великобритания и Европейският съюз се отправят към труден Брекзит, заяви

...
Великобритания и Европейският съюз се отправят към труден Брекзит, заяви
Коментари Харесай

Борисов: Великобритания и ЕС се отправят към труден Брекзит

Великобритания и Европейският съюз се насочат към сложен Брекзит, съобщи българският министър председател Бойко Борисов в Брюксел. Той предизвести, че Европейски Съюз не е подготвен за горчив бракоразвод с Обединеното кралство.

" За страдание, все по-допустима е опцията Брекзит да завърши без съглашение. Не го споделям от името на Европейски Съюз или от нашето председателство и не желая да бъда неразбираем. Но това е моето възприятие ", посочи Борисов пред уеб страницата EurActiv.
Изказването на министър-председателя бе забелязано от наблюдаващите като знак за сложни договаряния, малко откакто София поеме председателството на Европейски Съюз от 1 януари. Той обаче изрази вяра Лондон и Брюксел да запазят положителните си връзки и след 29 март 2019 година

Говорейки преди срещата на върха в Брюксел, където Тереза Мей се срещна с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, Борисов сподели: " Ако заявя, че сме подготвени, значи се надценяваме. Ако попитате който и да е водач тук, той ще ви каже същото “. Той добави: „ Имаме доста работа за извършване - Източното партньорство [с шест страни отвън ЕС], Западните Балкани, Брекзит, идващия европейски дълготраен бюджет, сигурност и защита, киберсигурност, доста тематики. "

Премиерът призна, че Европейски Съюз се бори да предприеме дейности, до момента в който Германия се пробва да сътвори съдружно държавно управление. " Докато Германия е блокирана от неналичието на ново държавно управление, нищо не може да действа обикновено ". Той счита още, че някои страни от Западните Балкани могат да се причислят към Европейски Съюз, откакто Островът напусне блока. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР