Великобритания и Европейския съюз заедно разработват пакет санкции срещу Русия

...
Великобритания и Европейския съюз заедно разработват пакет санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС готвят санкции срещу Русия в газовия сектор

Великобритания и Европейския съюз дружно създават пакет наказания против Русия при положение на възможно  навлизане в Украйна. Както оповестява вестник Financial Times, цел на новите рестрикции от западните страни може да станат бъдещите планове в съветския газов бранш.

Отбелязва се, че Лондон и Брюксел, които разискват дружно със Съединени американски щати следващите антируски ограничения, са подготвени да вкарат ограничавания при продажбата на технологии на компании от Руската федерация, които работят  в областта на добива на синьото гориво. Освен това, глобите може да се разпространят и върху бъдещи планове с присъединяване на английски и европейски корпорации, които сега интензивно си сътрудничат с съветски сътрудници в границите на взаимни предприятия по разработка на газови залежи.

Изданието допуска, че сходни рестрикции значително ще се отразят върху активността на задгранични нефтогазови компании в Русия, включително френската Total, английските Shell и BP, които вкарват забележителен размер вложения в съветския газов бранш. По мнението на създателите на обявата, координацията на напъните сред Лондон и Брюксел в региона на глобите е сигнал за това, че двете страни са подготвени " да си взаимодействат по въпросите на външната политика и сигурността ", без значение от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.

В последно време в страните от Западна Европа, а също по този начин в Киев, се чуват изказвания за допустимо навлизане на Русия на Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация " глупава " и нагнетяваща  без съображение на напрежението.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР