Великобритания и ЕС вероятно ще пропуснат крайния срок за постигане

...
Великобритания и ЕС вероятно ще пропуснат крайния срок за постигане
Коментари Харесай

Ето кога приключва сагата със сделката за Брекзит

Англия и Европейски Съюз евентуално ще пропуснат крайния период за реализиране на съглашение след Брекзит, който изтича в средата на ноември.

Преговорите в Лондон за излизане от задънената улица се чака да продължат до края на тази седмица. Информацията оповестява "Ройтерс ", базирайки се на източници.

Англия напусна Европейски Съюз през януари 2020 година Преходният интервал изтича в края на годината и комерсиалните договаряния към момента не са довели до резултати.

Висш европейски посланик заяви, че посланиците на 27-те страни членки на Европейски Съюз в Брюксел няма да получат нова информация за договарянията на постоянната среща през днешния ден и тематиката ще бъде повдигната от тях на 18 ноември.

Източници от Европейски Съюз оповестиха, че в този момент чакат договарящите да излязат с контрактуван текст в средата на идната седмица, в случай че договарянията не се провалят или не бъде реализиран пробив по-рано.

Истинската преломна точка е в края на идната седмица, сподели европейски посланик.

Британски източник разяснява, че договарянията се чака да продължат в Лондон до края на тази седмица.

"Гардиън " оповестява, че среща на върха на Европейски Съюз на 19 ноември се преглежда от Брюксел като краен период за реализиране на съглашение.
Според източници договарящите екипи в Лондон се надяват да сключат договорка, която да предадат на евродепутатите до 16 ноември, с цел да може да бъде утвърдена.

Видеоконференцията на евролидерите идната седмица, на която ще обсъдят пандемията от ковид, се преглежда като основен миг в Брекзит сагата.

Основните неразрешени въпроси са свързани с квотите за лов на риба, почтена конкуренция сред компаниите, в това число правила за отпущането на държавна помощ и договаряне на механизъм за разрешаване на търговски разногласия в бъдеще.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР