Великобритания е в очакване на доклада на държавния служител Сю

...
Великобритания е в очакване на доклада на държавния служител Сю
Коментари Харесай

В Лондон чакат доклада за събиранията на "Даунинг стрийт" по време на локдаун

Великобритания е в очакване на отчета на държавния чиновник Сю Грей от следствието на изказванията за събирания на " Даунинг стрийт " по време на локдаун. В Народното събрание Борис Джонсън даде ясно да се разбере, че няма никакво желание да подава оставка по време на постоянните за сряда „ Въпроси към премиера “.

Притиснат от опозицията с настойчиви претенции за оставка за това, че е лъгал в паламента и че счита хората за простаци, незачитайки законите, Борис Джонсън гневно отбрани себе си и държавното управление с аргумента, че съблюдава законите, че те са дали най-хубавото от себе си за ръководството на страната и са постигнали огромни триумфи по всички значими въпроси, както и че би трябвало да се изчака отчетът, а не да се спекулира.

Доста от депутати от задните редици на Консервативната партия този път шумно го подкрепяха. Настроенията обаче могат да се трансформират след публикуването на отчета, който не се чака да бъде в интерес на премиера.

В Камарата на общините имаше много остра замяна на реплики. Борис Джонсън съобщи на опозиционната Лейбъристка партия, че тя „ има потребност от водач, а не от юрист “, визирийки Киър Стармър. Депутат на лейърстите пък го отвърна с думите, че е „ по-добре да има за водач юрист, в сравнение с измамник “.

Между другото Джонсън не даде експлицитни гаранции, че ще бъде оповестено цялостното наличие на отчета на Сю Грей, което не се харесва на опозицята. Вчера и лондонската полиция стартира следствие на „ евентуални “ нарушавания на разпоредбите на локдауна.

Още няма изясненост по кое време тъкмо ще бъде оповестен отчетът на Сю Грей, това може да стане всеки миг. Не е изключено Камарата на общините още веднъж да се събере по-късно довечера, в случай че отчетът излезе и преимерът реши да даде изказване, както бе споделил по-рано, че ще направи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР