Великобритания е изправена пред вълна от стачки тази зима инфлацията.

...
Великобритания е изправена пред вълна от стачки тази зима инфлацията.
Коментари Харесай

Във Великобритания обмислят законодателство срещу стачките


Англия е изправена пред вълна от стачки тази зима инфлацията. Британското държавно управление заяви, че приготвя законодателство, чиято цел е да подсигурява работата на основни браншове .

Законодателство планува налагане на " минимални равнища на обслужване " в шест бранша, измежду които опазването на здравето, железопътния превоз, образованието, противопожарната и гранична сигурност. Стачките ще се смятат за незаконни, в случай че профсъюзите откажат да обезпечат минималното равнище на обслужване.

Правителствените проекти за ограничение на правото на стачка ще дадат опция на работодателите да съдят синдикатите и да уволняват стачкуващи чиновници. Премиерът Риши Сунак, който пое поста преди по-малко от три месеца, е под мощен напън да откри метод да се оправи с мощната протестна вълна в основни браншове.

Правителството прикани профсъюзите да анулират стачките, до момента в който организира договаряния, и твърди, че повишението на заплатите, съответстващо на инфлацията - единствено ще подхрани спомагателни нараствания на цените и ще докара до ново повишаване на лихвените проценти и вноските по ипотеките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР