Великобритания днес започна да предлага ваксинация срещу коронавируса на всеки,

...
Великобритания днес започна да предлага ваксинация срещу коронавируса на всеки,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Коронавирусът ще отнеме живота на още хора!

Великобритания през днешния ден стартира да предлага имунизация против ковид на всеки, навършил 45 години, откакто извърши поставената си цел всички на възраст над 50 да получат най-малко една доза доникъде на април, съобщи Асошиейтед прес.

Въпреки положителната вест обаче министър председателят Борис Джонсън предизвести, че в Обединеното кралство, което от през вчерашния ден стартира да излиза от локдауна, ще има " още хоспитализации и смъртни случаи ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Дни преди крайния период 15 април, който си бе сложило, държавното управление съобщи, че имунизация е била препоръчана на всички лица от предпочитаните му групи - възрастни над 50 години, здравни служащи и хора със съществени медицински положения, и че към 95 на 100 от тях са получили една доза. Над 32 милиона души, над 60 на 100 от пълнолетните в страната, са получили първа доза и към 15 на 100 са получили и втора.

Днес започва втората фаза на имунизацията, която обгръща лицата на възраст сред 45 и 49 години. Крайната цел на държавното управление е всеки на възраст над 18 години да получи най-малко една доза до 31 юли.

Днешната стъпка последва ден откакто бяха вдигнати рестриктивните мерки на строгия локдаун, траял повече от два месеца. Политици и учени се пробваха да отрезвят еуфорията от връщането на някои свободи с предизвестие, че вирусът към момента съставлява огромна опасност, отбелязва АП.

" Разбира се, че имунизационната стратегия оказа помощ, само че главният дял от работата за ограничение на заболяването беше свършена от локдауна ", сподели Джонсън.

" Така че до момента в който последователно започваме отваряне, резултатът неизбежно ще бъде, че ще станем очевидци на още инфекции. За страдание, ще забележим още хоспитализации и смъртни случаи. Хората просто би трябвало да схванат това ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР