Великобритания днес очерта твърда начална позиция за бъдещите преговори с

...
Великобритания днес очерта твърда начална позиция за бъдещите преговори с
Коментари Харесай

Суверенитетът е на първо място: Великобритания с твърда позиция за търговските преговори с ЕС

Великобритания през днешния ден очерта твърда начална позиция за бъдещите договаряния с Европейски Съюз, заявявайки, че ще има личен дневен ред, вместо да следва разпоредбите на съюза, с цел да си обезпечи гладка търговия, съобщи Ройтерс.

След като в петък публично напусна Европейски Съюз, в този момент Англия би трябвало да контракти бъдещите си търговски връзки с Общността, които ще влязат в действие, когато в края на годината изтече преходният интервал. Правителството на премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е побърза да изпрати обръщение на Брюксел още преди началото на договарянията през март: Брекзитът за него значи "суверенитетът над стопанската система ".

Очаква се Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да бъде корав и праволинеен към Европейски Съюз в утрешната си тирада, целяща да начертае главните линии на политиката на Англия след Брекзит, пишат през днешния ден английски издания, представени от Франс прес.

Европейски Съюз се разсъни без Англия

"Брекзит, Ден първи: Джонсън избира разрива с твърдолинейна комерсиална договорка ", гласи заглавие във в. "Обзървър ".

"Борис към Европейски Съюз: повече отстъпки " пък е заглавие от в. "Сънди експрес ", който добавя, че "премиерът споделя на Европейския съюз: Ноу, Нон, Найн! " ( "No, Non, Nein! " - "Не! " на британски, френски и немски - бел. ред.).

"Връщаме си контрола на нашите закони, тъй че няма да имаме огромно подравняване с Европейски Съюз, законодателно подравняване с техните правила ", сподели пред Скай нюз министърът на външните работи Доминик Рааб, представен от Ройтерс. "Ще желаеме обаче да сътрудничим и чакаме Европейски Съюз да съблюдава уговорката си за съглашение за свободна търговия по модела на канадското ", добави той.

Целта на Джонсън е комерсиална договорка, която да разреши търговия със артикули без мита и квоти, сходно на изискванията в съглашението на Европейски Съюз с Канада.

На въпрос дали държавното управление чака на фирмите да се наложи да се приготвят за нови гранични инспекции на стоките Рааб отговори: "Споразумяхме се с Европейски Съюз всичко това да бъде избегнато и съм сигурен, че те ще желаят да изпълнят обещанията си, тъкмо както ние имаме намерение да осъществим нашите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР