Велико Търново. Заместник-кметът на Велико Търново откри национално обучение на

...
Велико Търново. Заместник-кметът на Велико Търново откри национално обучение на
Коментари Харесай

Велико Търново: Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков откри национално обучение за равнопоставеност на половете

Велико Търново. Заместник-кметът на Велико Търново откри национално образование на чиновници по равнопоставеност на половете от 28-те регионални администрации в България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Двудневният конгрес в Старата столица се организира съгласно последните промени в Закона за равнопоставеност на дамите и мъжете, признат през 2016 година Инициатор е Министерството на труда и обществената политика.
Ганчо Карабаджаков приветства участниците и уредниците и ги поздрави от името на кмета Даниел Панов. Той им благодари, че са избрали Старата столица за реализирането на самодейност, обвързвана с публично значими въпроси.
България е преди всичко в Европа по брой дами, избрали да завършат обучение в региона на осведомителните технологии, както и по брой дами, работещи в тези браншове. Средноевропейското равнище е 16%, а по двата показателя страната ни е с 27%, съобщи във Велико Търново Ирина Иванова, шеф отдел „ Равни благоприятни условия и дискриминация ” в Министерството на труда и обществената политика.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР