Велико Търново. Във Велико Търново започна подготовката на главната улица

...
Велико Търново. Във Велико Търново започна подготовката на главната улица
Коментари Харесай

Велико Търново: Подготвят главната улица за цялостно преасфалтиране

Велико Търново. Във Велико Търново стартира подготовката на основната улица „ Васил Левски ” за нейното изцяло преасфалтиране. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Дейността започва с оформяне на четири обособени джоба, в които ще бъдат ситуирани общо седем контейнера за събиране на боклук. Местата за съдовете за боклук са подбрани по метод, по който да не затрудняват автомобилното придвижване.
Полагането на новата асфалтова настилка ще започва най-късно до края на юли. За строителните работи към този момент е обезпечено нужното финансиране. Датите, по време на които ще бъдат осъществени дейностите, както и обвързвана с тях краткотрайна организация на придвижването, ще бъдат оповестени авансово.
Улица „ Васил Левски ” бе разкопана напролет и лятото на 2013 година поради реализацията на първия стадий от водния цикъл на Велико Търново. Още преди този момент кметът на старопрестолния град Даниел Панов съумя да обезпечи в допълнение финансиране от републиканския бюджет, с което изцяло да бъдат преасфалтирани всички улици, наранени при подмяната на водопроводите и канализацията в града.
Полагането на новата асфалтова настилка на ул. „ Васил Левски ” бе краткотрайно отсрочено поради нуждата от възобновяване и на останалите подземни информационни мрежи. През последната година бяха построени нови тротоарни алеи, инсталирано бе и енергоспестяващо улично осветяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР