Велико Търново. Учениците от 5 до 12 клас в общината

...
Велико Търново. Учениците от 5 до 12 клас в общината
Коментари Харесай

Учениците от 5 до 12 клас в община Велико Търново се връщат в училище по график

Велико Търново. Учениците от 5 до 12 клас в общината се връщат в учебно заведение на ротационен принцип. Това става допустимо, защото междинната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 в района спадна до 491 на 100 хиляди души, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . От Регионалното ръководство на образованието прецизират, че учебните заведения би трябвало да приготвят графиците, по които ще учат младежите от 5 до 12 клас, до края на днешния ден. Присъственото образование ще е на 50%. Тези, които през актуалната седмица са в класните стаи, другата ще учат онлайн и противоположното.

В общините Сухиндол и Стражица заболеваемостта е под 250 на 100 хиляди души. В Сухиндол всички възпитаници към този момент учат присъствено, а в Стражица се основава организация от на следващия ден също всички да се върнат в класните стаи. Следи се заболеваемостта в Златарица, като към днешна дата тя е 277 на 100 хиляди души. От този понеделник и учениците в общините Горна Оряховица и Лясковец учат по график.

Децата от начален стадий учат присъствено единствено там, където заболеваемостта е сред 250 и 500 на 100 хиляди души. Те влизат в учебно заведение, откакто им се направи тест, в случай че родителите са дали единодушие. Към момента това важи за над 50% от учениците от 1 до 4 клас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР