Велико Търново. С тридневна програма Свищов отбелязва 144 години от

...
Велико Търново. С тридневна програма Свищов отбелязва 144 години от
Коментари Харесай

С тридневна програма Свищов отбелязва 144 години от Освобождението си

Велико Търново. С тридневна стратегия Свищов отбелязва 144 години от Освобождението си. От пресцентъра на Общината прецизират, че деянията започват на 24 юни /четвъртък/ с разкриване на галерия под надпис „ 100 години Градско ръководство в Свищов (1877-1977) “. Експозицията ще бъде подредена в къщата музей „ Алеко Константинов “ и ще бъде показана в 17.00 часа. Веднага по-късно гостите на проявата ще могат да се срещнат с книгата на Галя Константинова „ ·CV· Поезия и драматургия – определено “.

На идващия ден – 25 юни /петък/ ще има Концерт-церемония „ 144 години свободно творчество “, в който ще вземат участие реализатори от града. След музикалната демонстрация ще бъдат връчени и Годишните награди за обучение и просвета на Община Свищов. Началото на концерта е в 19.30 часа, а мястото - площад „ Алеко “ /при неприятно време в салона на читалището/.

В празничния 27 юни /неделя/ от 10.00 часа в храм „ Света Троица ” ще бъде отслужен Благодарствен молебен във връзка 144 години от Освобождението на Свищов. От 11.00 часа на Братската могила в местността „ Паметниците “ ще има общоградско поклонение – боен обред за полагане на венци и цветя в памет на починалите за Свищов. Вечерта ще приключи с Концерт-церемония „ Героите на Свищов – в предишното и през днешния ден “, който още веднъж ще е на пл. „ Алеко “ /при неприятно време в салона на читалището/ и ще стартира в 19.30 часа. След събитието кметът на Свищов Генчо Генчев ще удостои жители с почетните оценки „ За заслуги “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР