Велико Търново. Ремонти за над 320 хиляди лева текат в

...
Велико Търново. Ремонти за над 320 хиляди лева текат в
Коментари Харесай

Ремонти за 320 хиляди лева стартираха в образователните институции във Велико Търново и общината

Велико Търново. Ремонти за над 320 хиляди лв. текат в просветителните институции във Велико Търново и общината. От пресцентъра на локалната администрация оповестяват, че парите се влагат в възстановяване на материалната база на детските градини и учебните заведения. Основно ще бъде реконструиран покривът на ДГ „ Соня “. Нови детски площадки ще радват малчуганите в ДГ „ Св. св. Кирил и Методий “ и ДГ „ Пламъче “ – Дебелец. В ОУ „ Петко Р. Славейков “ ще бъдат основани нови кабинети, които са нужни поради нараствания банкет на първокласници.

От Общината допълват, че обичайно, по време на ваканционния интервал в учебните заведения и детските градини се осъществят и настоящи ремонт - ободряване на кабинети, кухненски пространства, занимални, санитарни пространства и други. Всички те ще приключат до началото на новата образователна година.

„ Фокус “ напомня , че детските градини и яслите във Велико Търново ще работят през цялото лято. През минали години нормална процедура бе част от тези заведения да затварят на ротационен принцип поради по-малкия брой деца през отпускарския сезон и за облекчение на летните поправки. Заради епидемиологичната конюнктура това лято затваряне няма, с цел да не се смесват малчуганите от разнообразни детски градини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР