Велико Търново. Рекорден брой участници се очакват организаторите на деветото

...
Велико Търново. Рекорден брой участници се очакват организаторите на деветото
Коментари Харесай

Велико Търново: Рекорден брой участници се очакват за деветото издание на Трабант фест, което ще се проведе в града на 17 март

Велико Търново. Рекорден брой участници се чакат уредниците на деветото издание на Трабант фест. Събитието се организира годишно в дните към Празника на Велико Търново – 22 март, а през актуалната година ще се случи на 17 март (събота). Това заяви пред публицисти във Велико Търново един от уредниците доцент Милен Михов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Програмата ще стартира в 10.00 часа сутринта с регистрация на участниците на паркинга зад Военния клуб. Ще последва и обичайното дефиле пред постройката на Община Велико Търново. Тази година се чака над 100 автомобила да се включат в атрактивното събитие, с което се дава старт на сезона на феновете на трабанти.
„ Фестът още веднъж се реализира още веднъж с поддръжката на Община Велико Търново. Трябва да отбележа и съдействието на Национален боен университет „ Васил Левски “ и да изкажа признателност към началника му бриг. ген. Пламен Богданов. На път е да бъде осъществено деветото издание, а ние към този момент гледаме и към идната година, когато ще имаме и дребен празник “, изясни доцент Михов. Камен Парашкевов, различен от уредниците показа, че след дефилето пред Общината ще има и обиколка на града, която ще стартира от центъра, ще премине през площада пред крепостта Царевец и ще завърши пред НВУ „ Васил Левски “.
„ Там има новообособен терен, където ще се паркира, ще и има построена краткотрайна писта, на която всеки, който желае ще може да се изяви. Ще има и занимателни игри за дребни и огромни. След това ще раздадем и заслужените награди “, разясни още Камен Парашкевов. Организаторите са подготвили сувенири за всички участници. Очакват се посетители от Румъния, Русия, Германия, Франция, Италия и други страни. Ивайло Антов, уредник, добави, че най-старият трабант, който се включва във феста е от 1963 година и е владеене на Колю Тончев от Добрич. „ Най-новият трабант е от 1991 година, от четиритактовите. Иначе чакаме трабант модифициран като джип, пикапи, кабрилети, двете лимузини от Раднево и Стара Загора, както и нови модели, които не сме виждали “, уточни още Антов. Сред забавните експонати тази година е единственият реставриран полицейски трабант в България. Той идва от Ботевград, а цветовете му са бяло и зелено.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР