Велико Търново. Посрещането на новата 2019 година събра хиляди празнуващи

...
Велико Търново. Посрещането на новата 2019 година събра хиляди празнуващи
Коментари Харесай

Велико Търново: Хиляди празнуващи посрещнаха 2019 година в центъра на града

Велико Търново. Посрещането на новата 2019 година събра хиляди празнуващи в центъра на Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Близо четири часа жителите на града и доста туристи от цяла България и чужбина се забавляваха на площад „ Майка България ”. Заедно с тях бяха кметът Даниел Панов и неговото семейство.
Още в първите секунди на новата година зрелищни фойерверки озариха нощното небе над Велико Търново и го обагриха в пъстри цветове. Даниел Панов и стотици празнуващи се включиха в огромното хоро, което изпълнителите от Професионален фолклорен отбор „ Искра ” поведоха.
„ Радвам се, че сме дружно в тези празнични мигове. 2018 година беше сполучлива за Велико Търново и за великотърновци. Започнахме реализацията на десетки планове, с които продължаваме да променяме визията на Старата столица. Благодаря ви за поддръжката и за търпението. Положихме здрава основа, на която ще стъпим и през 2019 година. Вярвам, че дружно ще създадем нашия град още по-велик, още по-добро място за живеене, за основаване на фамилии и развъждане на деца, за привличане на вложения ”, обърна се към хората Даниел Панов.
Градоначалникът напомни, че за трета поредна година новородените във Велико Търново са над 1000 и след четири десетилетия спиране в града ще бъде издигната напълно нова детска градина, а друга ще бъде разширена с нов корпус.
„ Предстоят ни още доста планове за реализация и доста работа. Скоро и автомагистрала „ Хемус ” ще доближи до Велико Търново. Но всеки триумф идва, тъй като сме единни и сме дружно. Затова и през далечната 1911 година нашите предшественици са изписали на фасадата на читалище „ Надежда ” мъдрия завет „ Съединението прави силата ”. Нека българските политици се учат от нас, великотърновци, на обединяване ”, сподели още кметът.
„ Пожелавам ви да бъдете здрави, а вашите фамилии и домове да бъдат благословени. Нека Господ бди над вас, скъпи съграждани. Гордейте се, че сте българи и великотърновци и учете на това и вашите деца. Щастлива да е новата година ”, приключи Даниел Панов обръщението към жителите на Старата столица.
Водещ на празничната стратегия бе обичаният Наско Стоянов от „ БГ радио ”. Настроението бе обезпечено с осъществяванията на Нели Рангелова, трио „ Ле Контессе ”, отбор „ Искра ” и българските рок митове от група „ АХАТ ”. Благолов отслужи великотърновският митрополит Григорий. За всички бе обезпечена почерпка – банички с шансове, пържолки, вино и питие, сладкарски произведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР