Велико Търново. Паркът на миниатюрите Търновград – духът на хилядолетна

...
Велико Търново. Паркът на миниатюрите Търновград – духът на хилядолетна
Коментари Харесай

Велико Търново: Паркът на миниатюрите в града се включва в Нощта на музеите

Велико Търново. Паркът на миниатюрите „ Търновград – духът на хилядолетна България “ във Велико Търново за първи път ще се включи в европейската самодейността „ Нощ на музеите и галериите “. Паркът ще е отворен за безвъзмездни визити от 18.00 до 21.00 часа за приятна вечерна разходка измежду сбирката макети „ Мини България “, оповестиха от „ Търновград – духът на хилядолетна България “.
В парка под Балдуиновата кула са експонирани над 52 миниатюри на исторически и естествени забележителности от цяла България. Макетите са в мащаб 1:25, направени са по фотометрични заснемания и са точни копия на оригиналите в най-малки подробност.
В началото на юни сбирката „ Мини България “ ще бъде обогатена с нови макети, част от които се създават в Украйна, а други – в макетната работилница в самия парк. Сред попълненията в сбирката ще са бъде миниатюрите на Дряновския и Троянски манастир, Белоградчишката цитадела, паметника „ Бранителите на Стара Загора “, Ивавонвските скални църкви, джамията „ Баня баши ”, София и други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР