Велико Търново. Организаторите на Международното изложение (МТИ) Културен туризъм“ във

...
Велико Търново. Организаторите на Международното изложение (МТИ) Културен туризъм“ във
Коментари Харесай

Велико Търново: Голямата награда на Международното изложение „Културен туризъм“ бе присъдена посмъртно на проф. Валентин Плетньов

Велико Търново. Организаторите на Международното ревю (МТИ) „ Културен туризъм “ във Велико Търново връчиха премиите си за най-хубаво показване на изложителите и участниците в единствения профилиран конгрес за културен туризъм у нас, оповестиха от Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “ . Наградата за автентично показване на артикул на културния туризъм бе присъдена на посолството на Унгария и Унгарския културен институт за представянето на Вишеградската четворка на тазгодишното издание на ревюто. Голямата премия на ревюто „ Личност с принос за развиването на културния туризъм в България “ – самостоятелно отличие, единственото по рода си най-престижното самопризнание за персоналните старания и достижения в региона на културния туризъм, връчи персонално кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. Посмъртно премията беше присъдена на проф. Владимир Плетньов.
Тази година за първи път беше връчена премията за инвестиция в региона на културния туризъм. Целта на премията е да подтиква напъните за предпазване и възобновяване на културното завещание. Призът е основан във връзка Европейската година на културното завещание 2018. Наградата беше присъдена на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “. Тя е за плана им с дигитализацията на тефтерчето на Васил Левски, който е отдаден на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата.
Наградата за най-оригинален щанд на ревюто „ Културен туризъм – 2018 “ завоюва община Поморие.
Наградата на Министерството на културата „ Златен лъв “ за принос в развиването на културния туризъм във Велико Търново заместник–министър Румен Димитров връчи на кмета инж. Даниел Панов дружно с приветствен адрес на министър Боил Банов.
За шеста поредна година на МТИ „ Културен туризъм 2018 “ бяха оповестени премиите на Националния конкурс „ Read&travel “ („ Чети и пътувай “) в обособените категории. Голямата премия на журито – Най-оригинално събитие в региона на културния туризъм за 2017 беше присъдена на Община Русе и Общинско дружество “Русе арт ” за Фестивал на туристическите занимания и анимации. Фестивалът съпътства туристическото ревю „ Уикенд туризъм “ и е най-значимото туристическо събитие в Дунавския район на България.
В категория за „ Най-професионални туристически уеб сайтове “ бе отличен Peika.bg – уебсайт за (не)обикновени пътешествия.
В категория „ Най-интересни туристически издания “ – Юбилейна книга “60 години Златни пясъци “ на Община Варна. Автори на книгата са Борис Калинков и Петър Дойчев, издател е РА ФИЛ. Поощрителна премия в тази категория завоюва Специализирана интерактивна книга „ Древноримски замъци трансграничния район сред България и Румъния “. Реализирана взаимно от Русенски университет „ Ангел Кънчев “, Регионален исторически музей – Русе и Музей за национална история и археология (Констанца).
В категория „ Най-ефективни рубрики и изявления “ – „ София-столица с културно разнообразие “, обява в сп. „ THE LUXURY REPORT ” и уебсайт www.the-luxuryreport.com. Поощрителна премия в тази категория завоюва Регионален етнографски – Пловдив за видео репортажа „ Седем дребни изповеди “ от 2017 година, отдаден на седем майстори на обичайни национални занаяти.
В категория „ Най-оригинални плакати за събития в региона на културния туризъм “ беше наградена Община Шумен за афиш на интернационалния исторически фестивал „ Доблест и популярност “.
Наградата „ Асеневци “ на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА) беше присъдена на Община Ловеч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР