Велико Търново. Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен

...
Велико Търново. Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен
Коментари Харесай

Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд – Велико Търново

Велико Търново. Нов младши арбитър встъпи в служба в Окръжен съд – Велико Търново, оповестяват от пресцентъра на институцията . Съдия Илина Гачева е назначена, след извоюван конкурс и сполучливо приключено 9-месечно образование в Националния институт на правораздаването.

Тя бе показана на съдиите при Окръжния съд от заместител ръководителя арбитър Ивелина Солакова, която ѝ пожела дълъг и сполучлив професионален път в работа на справедливостта, изпълнен с безпристрастност и в интерес на обществото.
Пред магистратите от Великотърновски областен съд Илинa Гачева тържествено постави клетва, като се закле да ползва тъкмо Конституцията и законите на Република България и да извършва отговорностите си по съвест, да бъде безпристрастна и обективна.

Илина Гачева е приключила Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, компетентност „ Право “, през 2017 година, a юридическа дееспособност придобива през 2018 година. В Окръжен съд –Велико Търново тя е назначена на мястото на младши арбитър Лилия Ненова, която към този момент е част от съдийския състав на Районен съд – Бяла.
След двугодишна работа в Окръжен съд – Велико Търново, следва и младши арбитър Светослав Иванов да встъпи в служба „ арбитър “ в Районен съд – Свищов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР