Велико Търново. Недовършени улици в кварталите на Велико Търново Картала

...
Велико Търново. Недовършени улици в кварталите на Велико Търново Картала
Коментари Харесай

Велико Търново: 2.1 милиона лева ще получи Общината за развитие на инфраструктурата в два квартала и довършване на детска градина

Велико Търново. Недовършени улици в кварталите на Велико Търново „ Картала ” и „ Зона В ” ще бъдат доизградени след десетилетия очакване. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Министерският съвет утвърди настояването на Общината за финансиране на няколко плана и обезпечи над 2.1 милиона лв. спомагателни средства към бюджета.
Още през новия строителен сезон ще стартират дейностите по дотъкмяване и доизграждане на улиците „ Александър Бурмов ”, „ Стоян Михайловски ”, „ Васил Априлов ”, „ Петко Тодоров ”, „ Камен Зидаров ” в квартал „ Картала ”, както и на ул. „ Драган Цончев ” в кв. „ Зона В ”.
С вложенията в инфраструктурата ще бъдат усъвършенствани както транспортното обслужване на хиляди поданици на града, по този начин и самата визия на кварталите.
Със средствата ще бъде завършен и новият корпус на Детска градина „ Здравец ”, а тя ще бъде разширена.
Още близо 1.6 милиона лв. са обезпечени на Великотърновска Света митрополия за главен ремонт на постройката на епархийската библиотека.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР