Велико Търново. На стадион Ивайло“ във Велико Търново започна второто

...
Велико Търново. На стадион Ивайло“ във Велико Търново започна второто
Коментари Харесай

Велико Търново: В града започна второто издание на детския футболен турнир в памет на Трифон Иванов

Велико Търново. На стадион „ Ивайло “ във Велико Търново стартира второто издание на детския футболен шампионат в памет на Трифон Иванов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Състезанието бе намерено от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, ръководителя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и шефът на Оперативна програма „ Спортни парцели и прояви “ Петко Павлов. „ Изключително съм щастлив, че този шампионат ще се организира за втора година и нека той се организира още дълги години. Радостен съм за това, че участниците са извънредно амбициозни и надъхани, тъй като по този начин играеше Трифон Иванов. Надявам се вие да сте бъдещите международни първенци по футбол на България. Желая триумф на шампионата и дано най-хубавият да победи “, сподели при откриването проф. Камарашев.
„ Не инцидентно конкуренцията ще се организира през днешния ден и на следващия ден на стадион „ Ивайло “. На 27 юли Трифон Иванов трябваше да чества рожден ден и сигурно, в случай че не си беше отишъл от нашия свят на 13 февруари 2016 година, щеше да бъде на своя обичан стадион, на който започва впечатляващата си футболна кариера и прекара последните дни от живота си като ръководител на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново “, уточни Петко Павлов.
Шест тима ще дефинират носителя на купата по Футбол за деца до 9-годишна възраст. Отборите, формирани от деца, родени след 1 януари 2006 година, са разграничени в две групи, а мачовете ще са във формат две полувремена по 30 минути. На терена ще излязат по осем полеви играчи и един вратар. В група „ А “ са тимовете на „ Етър ВТ “, „ Черноморец “ (Бургас) и ЦСКА-София, а в група „ Б “ започват „ Локомотив “ (Горна Оряховица), „ Левски “ (София) и „ Берое “ (Стара Загора). Вече започнаха първите мачове. Първите среща са сред „ Черноморец “ (Бургас) и ЦСКА-София и Левски “ (София) и „ Берое “ (Стара Загора). Мачовете за разпределение на местата от първо до четвърто са на 27 юли. Финалът на шампионата стартира в 11.30 часа, закриването и награждаването на призьорите са незабавно след последния съдийски сигнал. Петко Павлов заяви, че тази година ще бъде връчена и премия за самостоятелен играч. Тя ще бъде за „ най-железния “ футболист на терена.
Спортното събитие в памет на стоманеният защитник бе инициирано преди година и половина от кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов. Първото издание бе през предишното лято, а победител стана тимът на „ Лудогорец “ – Разград. Организатори са Община Велико Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и Оперативна програма „ Спортни парцели и прояви “.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР