Велико Търново. Лаборатория за производство на амфетамин е неутрализирана в

...
Велико Търново. Лаборатория за производство на амфетамин е неутрализирана в
Коментари Харесай

МВР: Лаборатория за производство на амфетамин във великотърновското село Осенарите е неутрализирана в процес на таблетиране

Велико Търново. Лаборатория за произвеждане на амфетамин е обезвредена в развой на таблетиране. Операцията е осъществена от чиновници на ГДБОП и сътрудниците им от Велико Търново под наблюдението на прокуратурата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Операцията е осъществена на 20 декември от чиновници на отдел „ Наркотици “ при ГДБОП и сътрудниците им от ОД на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново, под управлението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. В хода й те подхванали процесуално-следствени дейности в къща в с. Осенарите, където разкрили лаборатория за произвеждане на амфетамин в развой на таблетиране. На място били арестувани двама мъже: 48-годишен с букви М.М. от Велико Търново, престъпно проявен и осъждан за осъществени обири и похищение, и 50-годишен с букви И.С. от Петрич - престъпно проявен за присъединяване в проведена незаконна група и за разпространяване на опиати, за което е и осъждан. На адреса са открити и конфискувани: таблетираща машина в развой на произвеждане на таблетки; 10 найлонови плика, съдържащи неясно жълти таблетки с лого на каптагон, с почти общо тегло към 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин; прекурсори; помощни субстанции за таблетиране, разпилени по пода таблетки; към 10 кг амфетамин-субстанция, квалифициран за таблетиране; мобилни телефони и други. По предварителни данни, опиатът е бил предопределен за експорт за страна от Близкия Изток.
След приключване на 24 – часовите ограничения за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинявания за закононарушение по чл.354 А и В от Наказателен кодекс. С прокурорско разпореждане мярката им за задържане е удължена за 72 часа.
Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР