Велико Търново. Инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето. Тази

...
Велико Търново. Инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето. Тази
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов: Инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето

Велико Търново. Инвестициите в образованието са вложения в бъдещето. Тази секторна политика има най-голямо отношение към бъдещия разцвет на България. По тематика „ обучение “ е значимо да има консенсус сред всички политически партии и институции. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на гражданския разговор „ Европа в нашия дом “ във Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В рамките на гражданския разговор " Европа в нашия дом " ще бъдат дискутирани националните и локалните политики в областта на образованието. На вниманието на обществеността ще бъде показано развиването на другите обитаеми места в съответния район и по какъв начин европейската взаимност е съдействала за това.
Цветан Цветанов посочи, че една от главните цели на платформата „ Европа в нашия дом “ е да покаже какви задължения са изпълнени от държавното управление по време на двете години от началото на управническия мандат, акцент на който е точно образованието. „ Министерството на образованието създаде механизма за обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници. Въз основа на него над 30 000 деца бяха върнати още веднъж в класните стаи и ще получат опцията да имат еднакъв старт в живота със своите връстници. Важно е тук да се означи и отличната съгласуваност сред всички институции, без която този механизъм мъчно щеше да има подобен триумф “, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ. По думите му основно за развиването на образованието в България е обезпечаването на почтени хонорари на учителите. „ Ние сме поели ангажимент до края на управническия мандат през 2021 година учителските заплати да бъдат увеличени двойно. Предвидените вложения за това са в границите на 1.380 милиарда лева “, сподели още Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ акцентира, че европейските избори през май ще бъдат основни за бъдещето на Европа. „ Ние би трябвало ясно да заявим, че желаеме да останем част от мощна и обединена Европа, чиято взаимност носи развиване и рационализация на българските райони. Всеки един човек би трябвало да знае какви са изгодите от участието ни в Европейски Съюз. За 2018 и 2019 година 500 български учебни заведения се модернизират, като отпуснатите средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за просветителна инфраструктура са над 700 млн. лева “, уточни Цветанов. Той благодари на просветителния министър Красимир Вълчев и на представителите на локалната власт в България, които са в непрестанен контакт с МОН и дружно търсят решение на проблемите. Председателят на ПГ на ГЕРБ прикани участниците във всички цивилен разговори в страна да се възползват оптимално от тази платформа и да обменят отзиви и хрумвания, тъй като както в образованието, по този начин и във всяка друга сфера – връзката сред жителите и институциите е най-важна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР