Велико Търново има нужда от нова енергия и различно управление,

...
Велико Търново има нужда от нова енергия и различно управление,
Коментари Харесай

Весела Лечева: Велико Търново има нужда от управление, което не зависи от корпоративни интереси

Велико Търново има потребност от нова сила и друго ръководство, което не зависи от корпоративни и лобистки ползи и партийни централи. Това разяснява в ефира на Нова тв претендентът за кмет на Българска социалистическа партия Весела Лечева. Тя е уверена, че родният й град има потребност от ръководство с обсег, воля и темперамент.
Аз съм търновка и родният ми град е извънредно значим за мен. В Търново съм израснала и образувах качествата си под грижите на моите възпитатели и учители, акцентира Лечева. По думите й Велико Търново е национално благосъстояние и емблематичен град за България и по тази причина би трябвало да има своето почтено място във връзка с икономическите индикатори и благосъстоянието на великотърновци.
Разчитам на честна, ясна и открита акция, тъй като има доста ясни политики и цели, които би трябвало да покажем пред хората, безапелационна бе Лечева.
За да се усещат жителите на Велико Търново добре и с цел да живеят добре е извънредно значимо какви са икономическите индикатори на общината, акцентира социалистката. Днес Търново е с индикатори под междинните за страната. Доходите са един от най-големите проблеми за жителите на града. Самите те го назовават град на 500-те лв. ", разяснява тя. Кандидатът за кмет разясни, че това се случва поради неналичието на управнически потенциал и невъзможността да се дефинират икономическите благоприятни условия на града. Много ясно би трябвало да бъдат дефинирани преимуществата на града, които да дадат вероятност на Велико Търново. Едно от тях е туризмът, който може да носи положителни приходи и благоприятни условия за жителите на града. Той води след себе си съпътстващи действия и услуги. Ако достигнем междинните за България равнища, в града ще влизат 25 млн. лева Днес обаче един екскурзиант оставя следно 65 лева на ден за престоя си в града. Това е четири пъти по-малко от междинните за страната равнища и вместо 25 млн. лева, в града остават единствено 5 млн. лв., сподели още Весела Лечева.
Сред проблемите на настоящето ръководство тя уточни обстоятелството, че общината няма построена тактика за развиване на туризма и се работи на парче. Лечева обърна внимание и на демографския проблем в града, който по думите й се задълбочава. Тя напомни, че в програмата на левицата се предлага специфичен обществен пакет, който да обезпечи грижа и поддръжка за младите фамилии.
Кандидатът за кмет на Велико Търново от левицата уточни още, че културно-историческо завещание e най-ценният капитал на обществото. Но че за неговото запазване и възобновяване не са били обезпечени задоволително средства и стратегии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР