Велико Търново и Етър почетоха футболната легенда Трифон Иванов по

...
Велико Търново и Етър почетоха футболната легенда Трифон Иванов по
Коментари Харесай

Гочето за Туньо: Невероятен човек, но на терена където мине, трева не никне

Велико Търново и Етър уважиха футболната легенда Трифон Иванов във връзка на 5 години от гибелта му. Пред паметната плоча на входа на стадиона, откъдето стартира футболната кариера на “железния” бранител, цветя сервираха международната шампионка по пукотевица и почетен жител на В. Търново Весела Лечева, именитият треньор Георги Василев, ръководителят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, шефът на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, шефовете в „ Етър” Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, представители на Фенклуб „ Етър”, кметът на Павликени Емануил Манолов, ръководителят на Клуба на ветераните Георги Трендафилов, спортни деятели. Инициатор на проявата бе шефът на Оперативна програма „ Спортни имоти” Петко Павлов взаимно със ЗС на БФС – В. Търново.

“На терена Трифон беше войник с огромно геройство, само че като човек – земен, допускаше всекиго до себе си, с цел да се допре до една звезда от огромна големина. Той остави след себе си диря като един необикновен състезател, като персона, като другар, като човек, който заслужава уважение”, показа неговият съотборник от „ Етър” и САЩ-94 Бончо Генчев.

“Той остави следа. Герой, който се раздаваше по футболните терени, раздаваше се за публиката, играеше сърцато. Малко останаха такива образци за подражателство, които би трябвало да тачим, да оценяваме, да пазим, с цел да бъдат образец за подражателство на младежите. Такива хора са полезност и по тази причина би трябвало да бъдат защитавани спомените за тях”, разяснява Весела Лечева.

“Спомням си го с доста неща, които са останали надълбоко в душата ми. Един от футболистите, на които съм се възхищавал вътрешно, само че в същото време постоянно съм бил в контра, тъй като той имаше един извънредно огромен капацитет, а правеше неща, които бяха 30 % от опциите му. И все ми се искаше да стигнат най-малко до 50 %, тъй като беше изтъкан от качества. Като човек беше необикновен, тъй като не мислеше зло на никого и там е огромното несъгласие. Когато излезеше на терена той гореше и както споделят: “Където мине, трева не никне.” Доста почит постановяваше в играта си и съперниците се съобразяваха с него, само че другояче отвън футбола бе човек, който обичах определено”, съобщи огромният треньор Георги Василев.

Заупокойна молитва в памет на някогашния капитан на националния тим по футбол отслужи отец Асен.

фотография: etarvt.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР