Велико Търново. Футболните терени в Килифарево и селата Шемшево и

...
Велико Търново. Футболните терени в Килифарево и селата Шемшево и
Коментари Харесай

Велико Търново: Футболните терени в Килифарево, Шемшево и Леденик разполагат с нови поливни системи

Велико Търново. Футболните терени в Килифарево и селата Шемшево и Леденик към този момент са оборудвани с поливни системи, заяви шефът на общинското дружество „ Спортни парцели и прояви “ Петко Павлов. Това осведомят от пресцентъра на Община Велико Търново. Съоръженията са надземни и мобилни и работят от края на предходната седмица. Монтирането им е по самодейност на кметовете на трите обитаеми места – Димитър Събев, Кирил Ангелски и Антон Кръстев, подкрепена от кмета на община Велико Търново Даниел Панов.
Системите в Леденик и в Килифарево са захранвани с вода от реките Янтра и Белица, като това става посредством самозасмукващи помпи, към които действат защитни клапани. Разпръсквачите са сложени на регулируеми стойки и обгръщат цялата повърхност на двете футболни стадиони. В Шемшево източник на вода за поливане на терена е изкопаният преди време бунар.
Игрищата в двете села са употребени най-вече от детско-юношеските обединения на футболен клуб Етър, както и за осъществяване на училищен игри. В Килифарево треньор на децата и младежите е някогашният футболист Илко Трифонов. Поливните системи доста усъвършенстват изискванията за подготовка на младите гении.
Общо шест са терените в обитаемоте места от общината, където има построени сходни уреди. От години системи за поливане работят на игрищата в Дебелец, Самоводене и Ресен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР