Велико Търново. Двама млади лекари – д-р Александър Милошев и

Велико Търново. Двама млади лекари – д-р Александър Милошев и ...

Млади лекари от Цариброд и Варна вече са част от екипа на Белодробната болница във Велико Търново


Велико Търново. Двама млади лекари – д-р Александър Милошев и д-р Мартин Стефанов са част от екипа на общинската Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) „Д-р Трейман“ във Велико Търново. Те се отзоваха на призива на ръководството на лечебното заведение за спешна нужда от кадри. Медиците бяха приветствани от кмета Даниел Панов, който им благодари, че избират града, за да лекуват пациентите и да се развиват, съобщиха от пресцентъра на Общината.

33-годишният д-р Александър Милошев е родом от Цариброд. Завършва медицина в Ниш, но вместо в Сърбия, той ще практикува хуманната професия във Велико Търново. Д-р Милошев ще специализира пулмология в белодробната болница „Д-р Трейман“.
Д-р Мартин Стефанов също подсилва лекарския екип в лечебното заведение. Родом е от Варна, като избира Велико Търново, за да специализира „пневмо-фтизиатрични болести“.

„Включването на двамата млади лекари в колектива на общинската белодробна болница е много важно за пълноценната 24-часова грижа за пациентите, ще намали натоварването на останалите медици и ще повиши допълнително качеството на здравните услуги, свързани и с лечението, и с диагностиката“, подчерта инж. Панов.

Към лекарския екип от се присъедини и опитният лекар д-р Емил Сергев – специалист по вътрешни болести. Съвсем скоро своята специализация в лечебното заведение ще започне и още един млад лекар от Стара Загора.

Специализираната болница „Д-р Трейман“ предлага всички необходими дейности и терапии за оптималното лечение и възстановяване на пациенти с белодробни заболявания.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ разполага със свободни позиции за лекари и предлага атрактивно заплащане, което е сред най-високите в цяла Северна България – средната лекарска заплата надхвърля 4000 лева, осигурен е пълен пакет от социални придобивки, а за медици от населени места извън Велико Търново ще бъдат осигурени общински жилища. Болницата е база за специализация на млади медици.

Източник: focus-news.net