Велико Търново. Арт продуктите от стъкло са основен акцент в

...
Велико Търново. Арт продуктите от стъкло са основен акцент в
Коментари Харесай

Доц. д-р Владимир Аврамов, куратор: Арт продуктите от стъкло са основен акцент в тазгодишното издание на изложбата „Арт Розалиада 2019“ във Велико Търново

Велико Търново. Арт продуктите от стъкло са главен акцент в тазгодишното издание на изложбата „ Арт Розалиада 2019 “ във Велико Търново. Това сподели в предаването „ Царевргад Търнов – славата и величието на България “ на Радио „ Фокус “ един от кураторите на експозицията доцент доктор Владимир Аврамов. Той посочи, че това, което сплотява всички над 130 произведения, е изкуството. Освен това напомни и, че изложбата е обвързвана непосредствено и косвено с Празника на любовта и виното – 14 февруари. Целта й е да отключи персоналната емоционалност както на художниците, по този начин и на посетителите.
„ Това, което през тази година ни направи усещане, е наличието на арт артикули от стъкло. Използвани са главно техниките „ горещо стъкло “ и „ витраж “. Всъщност, разсъждавайки върху особения аспект на представянето през тази година, отчитаме, че стъклото по някакъв метод имплицитно доста добре се свързва с тематиката. То е съответстващо както на понятието обич, по този начин и на културния. Стъклото е надълбоко семантично и алегорично, обвързвано с любовта. Самата му същина е нежна и изящна. А въпреки това, то е и формалният притежател и сателит на виното. От него се употребява, само че и в него се съхранява. То е пазителя на духа, както се споделя “, добави доцент Владимир Аврамов. Освен това посочи и, че огромна част от творбите, които ще бъдат показани на следващия ден са от стъкло. Те са дело главно на български и румънски създатели.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР