Великденският пост започна и вероятно вече се чудите как ще

...
Великденският пост започна и вероятно вече се чудите как ще
Коментари Харесай

Закуска за шампиони, и то по време на пости

Великденският пост стартира и евентуално към този момент се чудите по какъв начин ще съумеете да разнообразявате менюто си в идващите седмици. Закуската е първото предизвикателство, с което се сблъскваме. Особено за тези, които за пръв път постят и нормално се хранят заран със сандвичи и тестени закуски. Вариантът е да не закусваме, само че това допълнително стресира организма и го лишава от избрани хранителни субстанции, които е добре да приема тъкмо заран.

Ето за какво нашето предложение е да не пропускате първото хранене за деня и да бъдете изобретателни. В кухнята няма нищо неразрешено, всичко е въпрос на усет. А ето и 5 оферти за закуска, с които няма да нарушите режим и в това време ще имате задоволително сила да започнете деня.

Овесени ядки

Постната закуска може да е овесени ядки и другите типове мюсли с безкрайните им добавки, само че и те омръзват. Още повече че са в действителност вкусни с кисело мляко или прясно. Вариант са ядковите или соеви млека, които правят същата работа. Така че, в случай че доста обичате мюсли и зърнени закуски – рестриктивните мерки не са повод да се отказвате, единствено тъй като няма мляко, а тласък да търсите многообразие.



 

Баница

В корите за баница може да завием огромно многообразие от плънки и дано отсъствието на яйца и сирене не ви плаши. Плънките може да са ябълки, тиква, както и локум. Зелените баници също нямат потребност от сирене или извара, а за какво да не пробвате нещо по-интересно – баница с гъби и амарант или баница с леща и праз.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР