Великденската ваканция във Великобритания приключи и от днес започва трудна

...
Великденската ваканция във Великобритания приключи и от днес започва трудна
Коментари Харесай

Трудна седмица предстои за британския премиер Борис Джонсън

Великденската почивка във Англия завърши и от през днешния ден стартира сложна седмица за английския министър председател Борис Джонсън, откакто бе санкциониран за нарушение на разпоредбите на локдауна. 

Днес Борис Джонсън ще се изправи за първи път пред депутатите, откакто му беше връчена санкцията от полицията за купона за рождения му ден през юни 2020 година. Вечерта министър председателят ще направи послание към депутатите. 

В сряда Джонсън ще дава отговор в Камарата на общините на въпроси на депутати от опозицията след разкритията на " Сънди таймс ", че е взел участие в организирането на изпращане на чиновник на " Даунинг стрийт " през ноември 2020 години. Очаква се Джонсън още веднъж да се извини, само че е добре известно, че той продължава да твърди, че от самото начало не е осъзнавал, че нарушава разпоредбите. Очаква се също министър председателят да се опита да измести фокуса съм войната в Украйна или подложените на критика проектите за изпращане на търсещи леговище в Руанда. 

Опозицията обаче е твърдо уверена, че Джонсън съзнателно е подвел Народното събрание, заявявайки, че разпоредбите на локдауна на " Даунинг стрийт " постоянно са били спазвани, и нейните депутати търсят разнообразни механизми министър председателят да бъде заставен да дава отговор за делата си. Една от опциите е да се гласоподава дали той е излъгал в Народното събрание или да започва следствие на парламентарна комисия. 

С огромното болшинство, което Консервативната партия има в Народното събрание, на този стадий не се чака Борис Джонсън да загуби гласоподаване, само че има неодобрение и измежду доста от торите и мнозина от тях ще се замислят съществено дали обществено да поддържат премиера.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР