Великата певица Райна Кабаиванска влиза в академичния корпус на Академия

...
Великата певица Райна Кабаиванска влиза в академичния корпус на Академия
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска влиза в академичния корпус на Академия Санта Чечилия в Рим

Великата певица Райна Кабаиванска влиза в университетския корпус на Академия Санта Чечилия в Рим, който включва персони като Салваторе Акардо, Фабио Бионди, Рикардо Шайи, Даниеле Гати, Фабио Луизи, Джакомо Манцони, Рикардо Мути, Антонио Папано, Маурицио Полини, Салваторе Скиарино, Уто Уги, Маурицио Полини и други

Райна Кабаиванска е измежду най-значимите оперни певици на нашето време. Дебютът й в Театро Ла Скала в Милано през 1961 година е началото на една прелестна кариера на сцените на всички огромни театри и концертни зали по света. В своята 55-годишна артистична кариера е изиграла незабравими функции от репертоар, който е изумителен със своята просторност.

Райна Кабаиванска е притежател на голям брой държавни оценки, измежду които Кавалер на Големия кръст на Ордена за заслуги към Република Италия, Командор на Ордена на изкуствата и литературата на Френската република, медал Стара планина.

В последните 25 години Маестра Кабаиванска преподава в Нов български университет в София, Accademia Chigiana в Сиена, Музикалния институт " Веки-Тонели " в Модена. Десетки млади артисти по върховете на международните подиуми са шлифовани в нейните майсторски класове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР