Вежди Рашидов и Десислава Атанасова - двама големи наши познавачи

...
Вежди Рашидов и Десислава Атанасова - двама големи наши познавачи
Коментари Харесай

Д. Атанасова руши Картаген, Рашидов го прави на Ларго

Вежди Рашидов и Десислава Атанасова - двама огромни наши познавачи на античността, краткотрайно се отдръпват от Народното събрание, с цел да разрушат Картаген. 
" Вече разбрахме, че Картаген би трябвало да бъде опустошен! " - прочете от разпечатана декларация Десислава Атанасова в парламента и доста хора я заподозряха, че не е напълно наясно със наличието на текста. 
Тя обаче потвърди, че е наясно с всичките разрухи на Картаген от древността до наши дни и знаела, че има още за разрушение. Финикийският Картаген е унищожен от римляните, само че те си подвигат различен, римски Картаген, който също е разпръснат, само че даже сега има някакви недоразрушени остатъци в съвременен Тунис.
" С сътрудника Рашидов ще им разкажем играта, ще ги създадем луди. Много съм стимулирана! " - тропна като лека конница Атанасова. 
Тя доразви мисълта си:
" Засега не съумяваме да разрушим изцяло българския парламентаризъм, тъй като Народното събрание е цялостен с безделници. За жал другите парламентарни групи едва способстват за тоталното съсипване на парламентаризма у нас. Не желая да наскърбявам сътрудниците, само че всички други са дилетанти в това отношение. Дори Царя с Национална движение „Симеон Втори" не е пълнил Народно събрание с толкоз калинки и мутропитеци, колкото сме класирали ние в годините на гербава доминация. Всички тези години ние не стояхме със скръстени ръце. Ние приказвахме нелепости със сериозен тип, правехме циркове с бутафорни конституции. Гласувахме под строй цялостни дивотии, въведохме езика на батките. Не всички сме подобен вербален гръм като Нашия водач, само че и ние знаем диалектни и престъпни изрази; и ние прононсираме зле прикрити закани и даже напълно открити такива. И ние знаем комплицирани думички и термини, които мятаме случайно, когато ни се сторят красноречиви. А при потребност си имаме хора да ни пишат и напълно комплицирани текстове, с които затапваме най-засуканите оратори! Това са години и години тежък труд, който нашите съперници с лека ръка желаят да зачеркнат. Имаме още доста работа, само че Рим не е издигнат за един ден, както и Картаген не е опустошен от раз " - въздъхна умно Атанасова и добави тихичко нещо еротично. 
***
Вежди Рашидов изпъшка и поддържа колежката си:
" Аз цялостен живот съм чукал камъни, ще го изчукам и тоя Картаген, камък върху камък няма да остане! - закани се Рашидов, примлясна и и си поглади брадата като интелектуалец. И добави: - Понеже колежката Атанасова ми напомни и изброи някои заслуги, желая да напомня, която представляваше обърканите ми мемоари от романа Quo Vadis, които аз, не знам за какво, смятах за исторически сведения от епохата на Нерон. Даже забърках някаква Бризеида от романа, която пък не била историческо лице. Не ми мигна окото, 100 такива речи мога да прочета и няма да се засрамя. Така сме ние гербавите интелектуалци, единствено не ме обиждайте на мутра, че несъзнателно си припомням всякакви хора, дето умряха без време, а си бяха пичове! "
***
След това Рашидов се отдръпна да репетира речта на Цицерон: " Докога, о, катиле Трифонов, ще злоупотребяваш с търпението ни! "   
 Вежди Рашидов подкара трудовашка количка - Галерия | Блиц
Камък върху камък няма да остане от тоя Картаген! На Ларго ще го направя! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР