Вежди Рашидов е един изключителен художник, това мога да кажа

...
Вежди Рашидов е един изключителен художник, това мога да кажа
Коментари Харесай

„Червената къща“ – ябълката на раздора между Банов и Рашидов, искат помощ от Борисов

" Вежди Рашидов е един извънреден художник, това мога да кажа за него и като всеки създател, той е човек на крайностите, по този начин обича, по този начин и ненавижда, аз с него работя добре ". Това сподели министърът на културата Боил Банов във връзка думите на някогашния министър на културата, сега ръководител на Комисията по просвета в Народното събрание, който през вчерашния ден разгласи, че съжалява, че е предложил Банов за министър.

Вежди Рашидов съобщи, че ще желае среща с премиера поради неприятното ръководство на галериите и музеите от Министерството на културата и по особено с Червената къща - дома на огромния български ваятел Андрей Николов.

Пред Българска национална телевизия той непосредствено съобщи, че съжалява, че е предложил Боил Банов да стане министър и съобщи, че Бойко Борисов би трябвало да реши дали да му изиска оставката.

А дали министър председателят ще смъкна доверието си от Банов след тези мощни думи, самият министър отговори по този начин: " За доверието на премиера би трябвало да питате него ".

Ябълката на раздора сред някогашния и сегашния министър е поради Червената къща в София, която се отдава чартърен от известно време. Целта е в нея да се организират разнообразни културни и политически диспути, а Рашидов е безапелационен, че тя би трябвало да остане монумент на културата, с цел да се " успокои духът на Андрей Николов ".

" Аз стопирах приватизацията на Червената къща и ме заплашиха мен. И ме заплашиха от Виена, че ще има всеки ден митинги... Нищо няма да даря на тази страна, в случай че всякога крадат нещо на хората, които подаряват ", сподели Вежди Рашидов.

А Боил Банов през днешния ден изясни проблема по този начин : " Не разбирам проблема за Червената къща, мога да кажа единствено, че в нея има смесена благосъстоятелност ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР