Вежди Рашидов бе избран за председател на Народното събрание. Той

...
Вежди Рашидов бе избран за председател на Народното събрание. Той
Коментари Харесай

Рашидов бе избран за председател: Ще се жертвам!

Вежди Рашидов бе определен за ръководител на Народното събрание. Той бе номиниран от четири партии по време на председателски съвет по-рано през днешния ден.

Той събра 139 гласа поддръжка, 73 гласоподаваха " срещу ".

ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък " поддържаха кандидатурата на председателстващият тържественото съвещание. Формално Рашидов бе номиниран от Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, която е била упълномощена от другите парламентарни групи да показа кандидатурата на най-възрастния народен представител.

" Обединихме се към кандидатурата на единствения, който през вчерашния ден съумя да сплоти българското Народно заседание ", разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Спор в пленарната зала провокира отмора, поискана от Асен Василев от Политическа партия, който бе сюрпризиран от кандидатурата на Вежди Рашидов. " Вие не бяхте на председателския съвет, само че Кирил Петков беше там, какво има да се разисква кандидатурата на Вежди Рашидов ", отвърна Атанасова. Кирил Петков отбрани решението на Василев за отмора с претекста, че от Политическа партия са били сюрпризирани, че кандидатурата на Рашидов идва от Българска социалистическа партия.

Кандидатурата на Рашидов е консенсусна сред 4 партии, не идва от Българска социалистическа партия, отговори Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Мустафа Карадайъ поддържа Свиленски с думите, че " Политическа партия идват единствено да разрушават. Изненадата за тях не е изненада, а са сюрпризирани, че ще има болшинство, което към този момент намира излаз от рецесията, и те към този момент схващат, че не им се поставя ей по този начин всичко на тепсия, и че не са единствените носители на истина, справедливост и правдивост ", разяснява водачът на Движение за права и свободи. " Явно това Народно събрание ще има доста къс залог, само че дано не сме заложници на нечии прищевки и да не разрушавам престижа на Народно събрание ", прикани още Карадайъ.

Какво ще се случи, в случай че почивката е след гласуването, попита и Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Е това бон звук ли е, попита той.

Аз съм доброжелателен човек и съм подложен сред чука и наковалнята. Винаги малцинството би трябвало да отстъпва на болшинството. Пристъпваме към гласоподаване и каквото сабя покаже. Разчитам всички да гласувате по съвет – кой, както желае, заключи председателстващият Вежди Рашидов.

Кандидат за поста бе и Цвета Рангелова от " Възраждане ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР