Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата, където тя живеела

...
Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата, където тя живеела
Коментари Харесай

За мишките и хората

Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата, където тя живеела е поставил капан за мишки с цел да се отърве от нея. Тя отишла да показа тази значима информация с нейните най-хубави другари, кокошката, овцата и кравата и да потърси тяхното подпомагане. Но трите животни решили да й пояснят, че това в действителност е капан за мишки и тях не би могло да ги касае по никакъв метод. " Проблемът си е твой и не ни намесвай в него, а самичка се оправяй ", пренебрежително и в един глас дали отговор те. Мишката схванала че е сама в тази неприятна обстановка и доста се натъжила.

Изненадващо на идващия ден в клопката се хванала змия. Проверявайки за какво клопката е щракнал, дамата на фермера решила да огледа вътре и за зла орис била ухапана. Докато чакали да пристигна помощ от града фермера решил да заколи кокошката с цел да свари чорба на болната си брачна половинка, която губела сили с всеки минал час.

Лекарят назначил лекуване и сложил противоотрова, само че заради закъснението той обяснил, че през идващите няколко дни щяло да стане ясно дали лекуването ще е сполучливо. Започнали да идват родственици с цел да посетят дамата на фермер и да и дадат сили, само че неопитен за тези непредвидени посетители на фермерът му се наложило да заколи и овцата.
За злощастие на третия ден неговата половинка умряла. Потънал в тъга мъжът и направил най-красивото заравяне виждано в този край и поканил всички другари и родственици да се сбогуват с обичаната му брачна половинка, само че с цел да нахрани гостите, които пристигнали му се наложили да заколи и кравата.

През цялото време мишката си седяла в дупката, следила протичащите се събития и си мислела " Как елементарно нещата, които си мислиш, че не са твой проблем се трансформират в подобен и могат да ти костват всичко. "...

" За мишките и хората ", 1937, Джон Стайнбек, превод Тодор Вълчев, изд. Колибри
Изображение: commons.wikimedia.org
Снимка: imdb.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР