Веднъж казали на внучката ѝ: Баба ти е много усмихната,

...
Веднъж казали на внучката ѝ: Баба ти е много усмихната,
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: За децата направила бих всичко


Веднъж споделили на внучката ѝ: " Баба ти е доста усмихната ", а детето дало отговор: " Тя по този начин се е родила ".
Тя нито брои, нито помни добрините , които е направила. Била е доста пъти обиждана от хора, които без да я познават, са говорили против нея - погрешни изказвания. Въпреки това, резервира добротата си и продължава напред, в името на децата. Тя е Ваня Кастрева и е шеф на Столичното ръководство по обучение.

Харесва ѝ да работи с хора и за хора . В ученическите си години се е колебаела какво да избере – правото или лекарската специалност. Избира трето – историята.

" Историята е мъдростта на вековете , обвързвана със ориси ", споделя Ваня Кастрева и добавя:

" Въпросът е къде е твоето място в орисите на другите ".

Отвръща на злото постоянно с положително.

" Важното е да дариш обич и поддръжка . " В живота се води от една мисъл:

" Единственият отговор на омразата е любовта , всичко друго ще те съкруши . "

Вярва, че Бог е обич и с обич се избавят хора .

" Аз се старая всеки ден и за мен денят ми е същински, тогава когато съм съумяла да оказа помощ на някой , без значение от възрастта му. А за децата направила бих всичко ".

Като дете е обичала да рецитира стихове. Завършила е в 50-то учебно заведение " Васил Левски " в София. На всеки 19 февруари в читалището в центъра на Драгалевци се е изправяла пред огромната публика. И до ден сегашен рецитира, изключително в деня на Ботев. Всяка година на 2 юни е пред паметника на Васил Левски в центъра на София. От 2012 година РУО провежда четене на стиховете на Ботев.

" Това е ритуално четене, то е като заричане в паметта на тези, които са дали младостта си и живота си с цел да го има през днешния ден . Ние сме длъжни да го създадем, само че би трябвало да го създадем пред отговорността си към поколенията . И го вършим! "

Ваня Кастрева беше посетител в рубриката " Горещи сърца " в предаването „ Рано в неделя “. Можете да чуете представянето ѝ в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР