Вечното баскетболно дерби се завръща след 13 години пауза. Тази

...
Вечното баскетболно дерби се завръща след 13 години пауза. Тази
Коментари Харесай

Баскетболното дерби Левски - ЦСКА се завръща днес!

Вечното баскетболно дерби се завръща след 13 години пауза. Тази вечер Левски посреща ЦСКА в зала " Универсиада " и за първи път от повече от десетилетие столичната аудитория ще може да гледа конфликт на два столични тима на най-високо равнище.

Това се случва, откакто мъжкият тим на армейците още веднъж се събра с дълготрайната финансова поддръжка на букмейкъра еfbet, който стана общоприет спонсор на БК ЦСКА през юли.

" Това дерби в действителност е историческо и доста се веселя, че стигнахме дотук. Благодарение на нашата работа 10 години с юноши и с поддръжката на нашия спонсор efbet се стигна до мъжкия тим и дербитоще се реализира ",обяви президентът на армейците Робърт Гергов.

Тържественият мотив беше маркиран с безпрецедента обща конференция на Левски и ЦСКА преди конфликта, на която съперниците на терена се оповестиха за феърплей и поканиха почитателите на баскетбола да се насладят на шоуто онлайн. Завръщането на ЦСКА в елита, е огромен плюс за почитателите, за българския баскетбол и за спорта като цяло, обявиха треньорите, президентите и баскетболисти от двата клуба.

" Има нещо доста по-голямо от някаква борба и съревнование. Това е спортът, феърплеят - нещо по-важно от успехите и загубите. Те се случват и са се случвали. Имам и доста победи, и доста загуби в такива дербита. Светът не свършва. Но светът стартира, когато се връща нещо хубаво. 13 години не са по никакъв начин малко ", разяснява изненадващата обща поява със сините и старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски.

Докато в София имаше единствено един баскетболен тим, в столицата се отбелязваше най-ниската посещаемост на мачовете, а " интригата " за почитателите липсваше. Сега баскетболистите се надяват, че със завръщането на дербито тази статистика ще се промени и публиката още веднъж да се радва на баскетболното шоу онлайн.

" Феновете на двата тима се вълнуват - Левски и ЦСКА в какъвто и спорт да играят, постоянно ще има интерес. Важно е залата да бъде цялостна и отново да има онази атмосфера. Беше време и се веселя отново, че към този момент сме двата тима в мъжкия баскетбол. Сигурен съм, че занапред предстоят много забавни и оспорвани мачове ", предложения последователите на хубавия баскетбол и капитанът на сините Асен Великов.

Този мач ще покаже, че баскетболът върви в вярна посока и към по-добро бъдеще, разясниха баскетболистите с апел столичната аудитория да ги поддържа.

" Аз и моите съотборници ще дадем всичко от себе си. Нека по-добрият победи ", съобщи и крилото на ЦСКА Алекс Симеонов.

И по този начин след 5051 дни пауза (13 години, 9 месеца и 30 дни) безконечното баскетболно дерби Левски - ЦСКА се завръща. Двубоят в зала " Универсиада " е с начален час 19:00 ч., а вратите ще отворят час по-рано, оповестяват уредниците.
 Плеймейкърът Джордан Калахан ще дебютира за ЦСКА във Вечното дерби
Плеймейкърът Джордан Калахан ще дебютира за ЦСКА във Вечното дерби

Той е умел баскетболист на 32 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР