Вечният град е сред предпочитаните туристически дестинации и неизменна част

...
Вечният град е сред предпочитаните туристически дестинации и неизменна част
Коментари Харесай

Рим слага край на сергиите за туристи

„ Вечният град ” е измежду желаните туристически дестинации и неизменима част от него са - постоянно досадните - амбулантни търговци и множеството сергии, претъпкани със сувенири.

Ето за какво кметът на Рим Виргиния Раги заяви, че този вид търговия остава в историята. След като предходната година влезе в действие възбраната да се пие алкохол на публични места в града, в този момент идва ред и на сергиите, предлагащи всевъзможни евтини китайски артикули - като се стартира от дребни колизеи и се стигне до фигурки на папа Франциск и Доналд Тръмп. 

Според Раги сергиите вършат достъпа до забележителностите труден и загрозяват цялостната визия на града. В резултат на новата възбрана 17 сергии ще бъдат отстранени от основни за Рим места като фонтана ди Треви, Испанските стълби, Пантеона и площад " Навона ". Осем от въпросните търговци ще запазят правото си да развиват търговия, но далече от тези места.

Представителката на популисткото „ Движение 5 звезди “ се е заела с всички сили да оправи имиджа на града. Градският съвет на Рим към този момент одобри закон, който не разрешава яденето наоколо до забележителностите, катерене по монументи, както и влизането в бароковия шадраван ди Треви по образеца на Анита Екберг във кино лентата на Фелини „ Сладък живот ”. Въпреки че част от тези запрещения съществуваха отдавна, с влизането в действие на новата разпоредба полицията може да откаже достъп на нарушителите до историческата част на града за цели 48 часа.

 

ЧЕЛЕН ОПИТ

Със стягането на контрола Рим се причислява към градовете, на които им е омръзнало туристите да се държат непочтено и да цапат. През 2018 година Флоренция вкара санкция в размер на 500 евро за всеки, който дръзне да яде на стълбите или в близост до изложба Уфици, а Венеция забрани храненето на площад „ Сан Марко ”, в случай че това не се случва в някое от околните заведения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР