Вечери са най-подходящи за направата на перфектните пържоли на скара,

...
Вечери са най-подходящи за направата на перфектните пържоли на скара,
Коментари Харесай

Как да изпечем перфектните пържоли на скара

Вечери са най-подходящи за изработката на съвършените пържоли на скара, а за какво не и съпроводени с чаша вино за лукс.

Нарязаните пържоли се натриват с изобилен пласт домашна фалшификация за пържоли, след което се пекат на скара и се задушават с масло смесено с пресни билки и чесън.

Нека стартираме с приготвянето на домашната фалшификация за пържоли. Тази домашна версия на фалшификация е по-добра от закупената, която седи в шкафа. И ще ви помогне да си извършите съвършените печени пържоли!

Смесете сол, цели зърна черен пипер, надробен изсъхнал чесън, надробен изсъхнал лук, семена от копър, кимион и люспи от червен, пикантен пипер в хаванче. След което ги счукайте или смелете. Ако нямате хаванче и пестик, прибавете подправките в плик и махнете въздуха, след което натрошете с чук за месо, точилка или тиган с тежко дъно.

Следващата стъпка е да извършите билковото масло. В купа прибавете осоленото, меко масло със стайна температура, ситно надробен розмарин и мащерка, нарязан магданоз, надробен чесън, плюс огромна щипка от домашната фалшификация за пържоли.

Последното деяние е наложително, тъй като то прави маслото пикантно и по този начин ви подсигурява отличен усет на пържолите ви.

 Подправяне на пържоли

Разбъркайте, с цел да се смесят маслото и другите съставки, по-късно загребете маслото с подобаващ уред и го поставете върху лист найлоново фолио.

Оформете маслото във тип на пън. Охладете, до момента в който стегне в ледник (една нощ е достатъчна) или замразете за 20-30 минути във фризер, в случай че времето е от значително значение за вас.

После подсушете пържолите (рибай стек са най-подходящи за случая) с хартиена забрадка, след което ги поръсете от двете страни с малко количество растително масло и натрийте с изобилна щипка от домашната фалшификация за пържоли.

Най-добрият метод да получите изпечени съвършено пържоли извън и сочни, и маслени от вътрешната страна, е първо да запечете пържолите на парещ огън на електрическа скара за 1-2 минути, по-късно да намалите огъня до слаб и да запечете за още 5-6 минути или до подготвеност.

Оставете скарата да се загрее авансово за най-малко 10 минути, преди да сложите пържолите.

 Пържоли на скара

Ако имате скара с дървени въглища, загрейте скарата си, след което преместете въглищата от едната страна на скарата. Запечете първо пържолите за 1-2 минути от страната, където са въглищата в нагрятата част на скарата.

После ги допечете за още 5-6 минути (или до готовност), като ги преместите в по-ненагрятата част на скарата (където няма въглища отдолу).

Оставете пържолите да починат в паница за най-малко пет минути, след което ги намажете с части от билковото масло, което приготвихте. Като гарнитура за пържолите може да запечете царевица и други зеленчуци на грила и да ги подправите с масло!

Ето още неустоими предписания за пържоли на скара!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР